Protein Tozunu Kimler Kullanmalı?

Protein Tozunu Kimler Kullanmalı?

Spor yapanlar

Eğer amacınız kas kütlesini artırmak ise, protein ağırlıklı beslenmek sizin için bir seçenek değil zorunluluktur. Beslenme programınızdaki proteinin çoğunluğu yiyeceklerden gelmelidir. Protein eksiğinizi kapamakta protein tozu gibi sporcu besinlerinden faydalanabilirsiniz.  

 

Amatör ve profesyonel atletler
Pek çok kişi proteinin sadece vücut geliştirme sporu yapanların ihtiyacı olduğu sanır. Oysa ki ister CrossFit yapın, ister Ironman yarışmasına hazırlanın, yoğun idman yapıyorsanız, antrenmanda harcadığınız her dakikanın hakkını almak için protein yönünden zengin bir beslenme programı izlemelisiniz.

 

Kaslarınızın daha iri görünmesi, antrenmanda yaptığınız hareketlerin bir sonucudur. Yoksa bisiklete binen, koşan, yüzen, CrossFit yapan herkesin kas hücreleri tıpkı fitness yapan kişiler gibi yıkıma uğrar ve yenilenmek için proteine ihtiyaç duyar.

 

Araştırmalar egzersiz sırasında toplam enerji ihtiyacının %15 kadarının kas dokularındaki amino asitlerden karşılandığını göstermiştir. Eğer antrenman sonrasında bu protein yerine konmazsa kas dokusunda kayıplar yaşanacaktır. Whey proteini gibi ürünler işte burada pratik bir protein kaynağı olarak karşınıza çıkar. 

 

Diyet yapanlar

Yemek yedikten sonra hızla acıkıyor musunuz? Öğle yemeklerinden sonra uykunuz mu geliyor? Bunlar protein açısından eksik beslendiğinizin göstergesidir. 

 

Proteinin tokluk hissini güçlendirdiği ve bir sonraki öğünde yeme ihtiyacını azalttığı tüm uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Yani günlük hayatta protein açısından ne kadar zengin beslenirseniz, gün boyunca dizginlenemeyen açık ve tatlı krizleri ile atıştırma nöbetlerinin o kadar kolay önüne geçer, kilo kontrolü sağlarsınız.

 

Öğün ve ara öğünlerde protein yönünden zengin yiyecekler tüketmek gün boyu iştahınızı dizginlemenizi kolaylaştırır.