KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Spora Yeni Başlayanlar Nasıl Kardiyo Yapmalı?

Spora Yeni Başlayanlar Nasıl Kardiyo Yapmalı?

En güzeli, sabit tempo (yürüme ya da hafif koşu) ile, aralarında dinlendiğiniz ya da hafif tempoyla çalıştığınız yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanı (HIIT) karıştırmaktır. 30 dakika ya da daha fazla çalışacaksanız sabit tempo iyi bir seçimdir. Kalbi güçlendirir ve öncelikle vücutta depolanmış yağları yakar. Daha kısa süreli bir alternatif olan aralıklı antrenman ise birkaç dakikadan 30 dakikaya kadar olan aralıkta etkilidir.

Aralıklı çalışmayla pek çok kombinasyon yapılabilir ama 1:2 çalışma ve dinlenme oranıyla başlayın. Yani 30 saniye koşu bandında hızlı koştuktan sonra 60 saniye yürüyün. Zaman içerisinde çalışma ve dinlenme sürelerini değiştirebilirsiniz.

Aralıklı antrenmanda tüm kardiyo makinelerine ek olarak kum torbası, atlama ipi ve pek çok vücut ağırlığı egzersizi kullanılabilir. Yaratıcı olun. Aralıklı antrenman (HIIT) sayesinde metabolizmanız günlerce hızlı kalır ve seanslar kısa olmasına rağmen bolca yağ yakarsınız. Ağırlık çalıştıktan sonra 5-10 dakika aralıklı antrenman yapabilirsiniz ya da ayrı bir günde yapıyorsanız 20 dakikaya kadar çıkabilirsiniz.

Sabit tempo kardiyoyu ağırlık çalışmasından uzak tutmaya gayret edin. Ağırlık çalışmasından hemen sonra yaparsanız onun sonucunda gerçekleşecek hormon üretimini engelleyerek antrenmanın kalitesini azaltmış olabilirsiniz.