KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Kardiyo Egzersizleri İçinde En İyisi; İp Atlama!

Kardiyo Egzersizleri İçinde En İyisi; İp Atlama!

Kardiyo egzersizleri yağ yakımı için vazgeçilmezdir.  The Box ailesi olarak söz konusu hızlı yağ yakımı olunca tercihimiz ağırlık antrenmanlarından (özellikle fonksiyonel antrenmanlardan) yana olsa da, kardiyo egzersizleri bizim de vazgeçilmezimiz. Özellikle ip atlama!

 

İp atlama, yüksek kondisyona ihtiyacı olan pek çok profesyonel sporcunun özellikle boksörlerin de tercihi. Bugün hangi boks salonuna girerseniz girin, sizi kum torbasına atılan yumrukların sesi, pencikbolun ritmik melodisi ve ip atlayan sporcuların vızıltısından oluşan bir cümbüş sizi karşılar.  

 

Peki antrenmanlarımıza ip atlamayı nasıl ekleyebiliriz? Yıllarca pek çok boksör yetiştiren Ross Enamait bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor; “Boksörler ip atlama antrenmanlarını fiziksel ihtiyaçlarına göre belirlerler. Siz de öyle yapabilirsiniz. Pek çok sporcu, 3 dakikalık 6 raunttan oluşan bir antrenman uygular ve aralarda birer dakika dinlenir. 3 dakika içerisinde ise temposunu istediği gibi değiştirir. Double under yapabilir, çapraz atlayabilir ya da sabit temponuzu jogging yapar gibi sabit tutabilirsiniz.”    

 

Peki ip atlamayı spor salonundaki antrenmanına eklemek isteyenler ne yapmalı? Ross Enamait araya fonksiyonel hareketleri de eklediği iki farklı antrenman öneriyor.

 

Antrenman #1

Aşağıdaki hareketler bir settir. Bu antrenmanı 10 set olarak yapacaksın.

  • 100 kez ip atla
  • 10 burpee
  • 10 şınav
  • 10 squat

 

Antrenman #2

Aşağıdaki hareketler bir settir. Bu seti 3 dakika boyunca yapabildiğin kadar yapı bir dakika dinleneceksin. Ardından toplamda 4 kez daha yapacaksın. Yani antrenman toplam 15 dakika sürecek.

  • 50 double under
  • 5 burpee