Hayat Kurtaran Sayılar

Hayat Kurtaran Sayılar

Zayıflamak, kalp krizini önlemek ve hatta daha fazla barfiks çekmek için tek yapmanız gereken bir kaç ufak rakamı aklınızda tutmak.

İlkokul sıralarında öğretilen matematik dersindeki sayılar, sadece sınavdan daha yüksek not almanızı sağlıyordu. Burada size söyleyeceğimiz sayılar ise daha formda ve daha sağlıklı olmak gibi hedefleri gerçekleştirmenizi sağlayacak.

Zayıflamak için

24 adet badem: Akşam yemeğinden önce yiyin ve kilo verin. Purdue Üniversitesi’nin araştırmasına göre, 30 gram badem, içeriğindeki 9 miligram tekli doymamış yağ asidiyle akşam yemeğinde (kendinizi en aç hissettiğiniz öğün) aşırıya kaçmanızı engelliyor. En iyi haber ise verdiğiniz kiloları korumanıza yardımcı olması. Çünkü tekli yağlar açısından zengin bir diyet, düşük yağlı bir diyetten daha uzun süre formunuzu korumanızı sağlıyor.

Sayıyı nasıl sabit tutarsınız: Bademleri su ile yıkayın. Zira su bademdeki lifleri genişleterek kendinizi tok hissetmenizi sağlıyor.

Kalp sağlığınız için

7 dakika 30 saniye koşu: Kendinize ufak bir test yapın. Eğer 1.500 metre’yi tamamladığınızda kronometreniz 7 dakika 30 saniyeyi gösteriyorsa, bilin ki kalp krizi geçirme riskiniz zayıftır. Çünkü egzersiz yaparken sergilediğiniz iyi performans kalp hastalıkları riskinin düşük olduğunun göstergesidir. Kısacası ne kadar hızlı koşabiliyorsanız, o kadar uzun yaşayacaksınız demektir. Dahası kalp atış hacminiz de (her atışta pompalanan kan) o kadar yüksek olacaktır.

Sayıyı nasıl artırabilirsiniz: Aralıklı kardiyo egzersizi yapın. Her 100 metrede bir temponuzu değiştirin. Eğer koşu bandında çalışıyorsanız işiniz kolay. Ekrandan ‘rastgele antrenman’ modunu seçerseniz, eğimi ve hızı sizin için otamatik olarak ayarlayacaktır. Zorluğu sürekli değişen bu antrenman şekli, kalbin yüksek tempoda sabit bir şekilde atmasından daha sağlıklıdır.

Felci önlemek için

200 mililitre portakal suyu: Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde hiç çekinmeden portakal suyu için. Zira portakal suyu içmek (tabii ki hazır olanlardan değil) HDL (iyi) kolesterolü artırmanız ve felç riskinizi düşürmeniz için hala en iyi yol. Columbia Üniversitesi araştırmacıları, iyi kolesterol seviyesi yüksek olan kişilerin iskemik felç (beyine kan tedarik eden arterlerden birinde bir blokaj olduğunda oluşan ve erkekleri en çok etkileyen tür) riskinin belirgin derecede düştüğünü gördüler. Nasıl mı? HDL kolesterolü tıpkı dolaşım sisteminin çöp kamyonu gibi çalışır ve ne kadar çok kamyonunuz olursa, çöplerinizin de o kadar sık toplanacağını unutmayın.

Sayıyı nasıl sabit tutarsınız: Yeteri kadar portakal suyu almadığınız zamanlar bitter çikolata yiyebilirsiniz. Pennsylvania Üniversitesi araştırmacılarına göre, 40 gram çikolata HDL seviyesini %4 artırıyor.

Dayanıklılık için

6 barfiks: Eğer 75–90 kilogram arası formda bir erkekseniz, bu rakamı tutturmanız gerekiyor. Eğer daha hafifseniz; 10, ağırsanız; 4 barfiks çekmelisiniz. Barfiks, tüm vücudunuzu kaldırmak zorunda olduğunuzdan gücünüzü ölçmenin en iyi yoludur. Ancak 6 dediysek, bu mükemmel bir 6 olmalı. Barfiks barını avuç içleri dışarı bakacak şekilde tutun ve ellerinizi omuz genişliğinde açarak bacaklarınızı arkada birleştirin. Çeneniz bara tamamen değdiğinde 2’ye kadar sayın ve ardından yavaş yavaş kendinizi bırakın.

Sayıyı nasıl artırabilirsiniz: Negatif barfiks çekin. Barfiks barının altına sehpayı çekin. Ayakta durarak barfiks barına tutunun. Ayaklarınızı dizlerinizden kırarak arkanızda çapraz tutun. Kendinizi yavaşça bırakın. Eğer hareketi hızlı yaparsanız, kaslarınız yeterince direnç ile karşılaşmayacağından istenilen faydayı sağlayamazsınız. Kendinizi aşağı indirdiğinizde, ayaklarınızla sehpaya basarak  tekrar yukarı itin. Haftada 2 kere 2-3 set yapın. Bu yöntemin kaslarınızı, vücut ağırlığınızı kaldırabilecek kadar güçlü hale getireceğinden emin olabilirsiniz.

Bigjoy Sports Predator

Bigjoy Sports Predator Orman Meyveli 510g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports BCAAPro 4:1:1

Bigjoy Sports BCAAPro 4:1:1 Elma 400g

600,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Creabig Powder

Bigjoy Sports Creabig Powder Ananas 420g

680,00 TL

DETAYLI İNCELE