Gym Jones Antrenman Felsefesi

Gym Jones Antrenman Felsefesi

Şöhreti ile nam salmış Gym Jones’un yöneticisi Rob Macdonald ile antrenman felsefesini konuştuk.

 

Eğer birisi başarı gösterir ve biraz ilerleme kaydederse ilk tepkiler “İlaç kullanıyordur… Kesin kişisel antrenör ile çalışıyordur… Benden daha çok zamanı var,” şeklinde olur. “Pek çok kişi bana bakıp genetik olarak ne kadar şanslı olduğumu söylüyor. Şanslı mı? Sabahın 6’sında kalkıp antrenman yaptığım için değil de şansım olduğu için mi?”

 

Bazıları sadece spor salonuna gelir ve sırf geldikleri için gelişme kaydedeceklerini zannederler. Ama bunlar 7/24 dengeli beslendiğim ya da seyahatlerde bile otel odasında antrenman yaptığım yaptığım için bana garip gözlerle bakan aynı kişilerdir. Bu kişiler genellikle şişmandır ve akşamları televizyon başında abur cubur yerler.

 

Gym Jones’ın haklı bir şöhreti var. Biz herkesi kabul edip daha sonra onları psikolojik olarak değiştirmeye çalışmıyoruz. Kimin geleceğini titizlikle seçiyoruz ve onlar da bunun karşılığında ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Salonda, “bu bana göre değil,” diyen insanlara rastlıyorum.

 

İnsanlar “antrenmana zamanım yok” diyorlar. Evde akşam televizyon izlerken 30 dakikada bir 10 şınav yapıp bunu günde 10 saat yaparsanız bir günde 80 şınav çekmiş olursunuz. Yorulmazsınız, tükenmezsiniz ve hatta terlemezsiniz bile. Bir yılda böylece 30.000 şınav çekmiş olursunuz. Dolayısıyla bahanelerinizin hiçbir kıymeti yok çünkü televizyon başında bile egzersiz yapabilirsiniz.

 

Herkes işinin çok yoğun olduğundan şikâyet ediyor. Haftada 60 saat çalıştıklarını varsayalım. Bir hesap yapalım. Gecede 10 saat uyuduklarını varsayalım ki o kadar uyumazlar. Böylece uyku ve iş 130 saat eder. Geriye 38 saat kalır. Bu zaman zarfında üç ya da dört saati egzersize ayıramayacağınızı söylemeyin bana.

 

Çoğu kişi çocuklarıyla ilgilenmek zorunda olduğundan antrenman yapamayacağını söylüyor. Benim de dört yaşında bir çocuğum var. Kimi zaman tüm hafta sonu Hobbit izlemek istediği oluyor. Üç saatlik bir film sırasında kaç şınav, squat ve lunge yapabileceğinizi biliyor musunuz? Ben yapıyorum ve filmi de izlemeye devam edebiliyorum. Geçen sefer film sırasında 759 şınav çektim. Hiç de zor değil.

Bigjoy Sports Predator

Bigjoy Sports Predator Karpuz 510g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Creamix 7000

Bigjoy Sports Creamix 7000 Aromasız 350g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE