En İyi Preworkout Ürünü İçerisinde Neler Olmalı?

En İyi Preworkout Ürünü İçerisinde Neler Olmalı?

Preworkout kategorisi, supplementler içerisinde en kafa karıştırıcı kategoridir. Çünkü BCAA ya da kreatin gibi tek bir etken maddeden (içerikten) oluşmaz. Her markanın farklı formülü vardır ve o formüllerde de birbirinden farklı içerikler bulunur. Doğal olarak her ürünün lezzeti ve etkisi de farklılık göstermektedir. Peki bir preworkout seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Sizin için listeledik.

En iyi preworkout ürünü neleri içermeli?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi her “şefin” kendin tarifi vardır. Ama bazı etken maddeler vardır ki herkes gözü kapalı olarak formülüne ekler.

Arjinin: Preworkout ürünlerinin vazgeçilmezidir. Arjinin vücutta nitrik okside dönüşerek kan damalarının genişlemesine bu sayede kan sirkülasyonunu artmasına yardımcı olur. Artan sirkülasyon ile beraber kas dokularına daha fazla besin ve oksijen gider. Biriken laktik asit daha kolay atılır. Kaslarınızın pump olduğunu hissedersiniz. ATP üretimine destek olur ve bu sayede antrenman esnasında performansınız artar. Antrenman sonrasında ise kaslarınız daha iyi beslendiği için gelişimi hızlanır.  

Sitrülin: Sitrülin ile arjinin aynı etkiye sahiptir. Yani nitrik oksit üretimini artırarak kan damarlarının genişlemesine, ATP üretimin artmasına destek olur. Kas ağrısını hafifletir, antrenmandan sonra kaslarınızın daha çabuk toparlanmasına destek olur.

Aslında vücudunuz sitrülini arjinine çevirerek kullanır. Buna rağmen sitrülin, arjininden daha yüksek etkiye sahiptir. Sebebi iki amino asidin farklı şekillerde emilmesidir. Arjinin bağırsaklarda ve karaciğerde işlenirken sitrülin direkt olarak dolaşıma katılır ve bu sayede kandaki arjinin miktarını daha fazla artırır.

Beta alanin: Preworkout ürünlerinin bir başka içeriği de beta alanindir. Aldığınız supplement’te mutlaka olmasına dikkat etmeniz gereken bir amino asittir. Beta alanin hücre içinde başka bir amino asit ile birleşerek karnozin isimli bir moleküle dönüşür. Karnozin ise antrenman sırasında hücre içindeki oluşan asidik oramı dengeleyerek performansınızın daha uzun süre aynı şekilde devam etmesini sağlar. Yani yorgunluğu öteler. 

Kreatin: İlk 3 supplement en iyi preworkout ürünlerinin demirbaşıdır. Kreatin ise opsiyoneldir ancak bize göre içeriklerde mutlaka olması gerekene bir amino asittir. Neden mi? Çünkü kreatin ATP üretimini sağlar. ATP demek daha fazla enerji demektir. Preworkout’u da bu yüzden kullanmıyor musunuz? Preadatör Pre workout, içerisinde 1500 mg kreatin içerir. Bu miktar kreatin ürünlerinden daha azdır ancak unutmayın, bu ürün saf kreatin ürünü değil, antrenman performansınızı yükseltmek için her içerikten optimum miktarda içeren bir preworkout ürünüdür.

Bcaa: Preworkout denince akla ilk olarak BCAA gelmez. Çünkü BCAA’lar kas gelişimi yani protein sentezi ile eş anlamlı hale gelmiştir. Oysa Lösin, valin ve izolösinden oluşan BCAA’ların sadece kas gelişimi değil antrenman performansını yükseltmekte de etkilir. Profesyonel güreşçiler ile yapılan bir çalışmada (buradan okuyabilirsiniz) BCAA kullanımının antrenman performansının arttığını göstermiştir. Buna benzer onlarca farklı çalışma olduğunu da belirtelim.

Bigjoy Predator her servisinde 4:1:1 oranında, 3000 mg BCAA içerir. Bu da standart BCAA ürünlerinin yarım servisine denk gelmektedir. Tüm içeriklerin bir arada olduğu bir ürün olduğu düşünülürse, oldukça yüksek bir miktardır. 

Taurin: İçtiğiniz enerji içeceklerinin de vazgeçilmez etken maddesi olan taurin, yapılan pek çok klinik çalışmada atletik performansın artmasını sağlamış bir amino asittir. Kaslarda üretilen gücün artmasına direkt katkıda bulunur. Sadece fiziksel değil, zihinsel gelişimi de sağlar. Yani konsantrasyon yeteneğinizi artırır. Bu sayede antrenman öncesinde daha iyi motive olursunuz. Bigjoy Predator bir servisinde 800 mg taurin içermektedir. Günde 3000 mg’a kadar taurin takviyesi kullanmanın belirlenmiş herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bir enerji içeceğinde sadece 200-300 mg taurin bulunduğunu da hatırlatalım.    

Bigjoy Sports Predator

Bigjoy Sports Predator Orman Meyveli 510g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Creamix 7000

Bigjoy Sports Creamix 7000 Aromasız 350g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Creabig Powder

Bigjoy Sports Creabig Powder Ananas 420g

680,00 TL

DETAYLI İNCELE