KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Drop Setleri Yanlış Yapıyorsunuz

Drop Setleri Yanlış Yapıyorsunuz

Vücut geliştirme teknikleri içinde en çok kullanılanlardan biri drop setlerdir. Daha hızlı kas yapmak için size yardımcı olan bir yöntemdir. Ancak pek çok kişi bu tekniği yanlış uygular. Spor salonlarında drop set denince akla, her sette azaltılan ağırlıklar gelir. Ancak ağırlığı 20 tekrar yapmanıza izin verecek şekilde azaltırsanız kas yapma hedefinizden uzaklaşıyorsunuz demektir.

Drop set yapmanın tek yolu ağırlığı azaltmak değildir. Vücudunuzun doğal mekanik avantajlarını setin yoğunluğunu tayin etmek için kullanabilirsiniz. Örneğin omuzları çalıştırırken bir barbell overhead press ile başlayıp sonra dumbbell shoulder press ile “drop set” yapabilirsiniz. Dirsekleri vücuda yaklaştırmak sizin hareketi daha düzgün yapmanızı sağlar ve yorulmuş olsanız bile omuzlarınızı çalıştırmaya devam edebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise dumbbell ve kablo ile yaptığınız egzersizlerinden vücut ağırlığı ya da makine ile yapacağınız hareketlere geçerek setleri sürdürmektir.

Nasıl yapılır?
İlk egzersizi seçin ve 6-8 aralığında bir tekrar sayısını hedefleyin. Olabildiğince seri şekilde ikinci egzersize geçin ve normalde 10 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık seçin. Yorgun olduğunuz için en fazla 4-6 tekrar yapabilirsiniz. Eğer ikinci bir drop set seçerseniz (bir üçüncü egzersiz) 4-6 tekrar yapmanıza izin verecek daha kolay bir hareket seçin.

OMUZ KASLARI İÇİN ALTERNATİFLER

1. Hareket Barbell Overhead Press
2. Hareket  Dumbell Press
3. Hareket  Push Press

 

GÖĞÜS KASLARI İÇİN ALTERNATİFLER

1. Hareket Bench Press
2. Hareket Dumbbell Bench Press
3. Hareket  Şınav 

 

SIRT KASLARI İÇİN ALTERNATİFLER

1. Hareket Bent Over Barbell Row 
2. Hareket  Cable Row
3. Hareket Inverted Row 

 

BACAK KASLARI İÇİN ALTERNATİFLER #1

1. Hareket Deadlift
2. Hareket Romanian Deadlift
3. Hareket Back Extension

 

BACAK KASLARI İÇİN ALTERNATİFLER #2

1. Hareket Squat
2. Hareket Dumbbell Lunge

 

Bigjoy Sports Creamix 7000

Bigjoy Sports Creamix 7000 Aromasız 350g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Amino Reaal

Bigjoy Sports Amino Reaal Portakal 420g

650,00 TL

DETAYLI İNCELE