KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Daha Güçlü Bir Merkez bölgesi

Daha Güçlü Bir Merkez bölgesi

Güçlü ve belirgin karın kaslarına sahip olmak için karın egzersizi repertuarınızı artırmanız gerekecektir. Bu ay size yüz yıldan daha uzun süredir yapılmakta olan bir hareket göstereceğiz. Arthur Saxon –yirminci yüzyıl başlarında yaşamış bir strongman– bu hareketi kullanarak geliştirdiği merkez bölgesiyle 170 kiloluk bir barı tek eliyle başının üzerine kaldırırken bir de belden yana eğilebilecek bir hale gelmiş. Artık Saxon side bend olarak bilinen bu merkez bölge geliştiricinin yirmi birinci yüzyıl antrenmanlarının arasına karışma zamanı gelmiştir.
 

Standart side bend’te olduğu gibi, Saxon side bend de oblikleri çalıştırır. Ama kollar baş üzerinde olduğu için denge kurmak daha zor hale gelir. Eğer overhead press hareketlerinde gücünüz zayıf bir merkez bölge yüzünden geri kalıyorsa bu hareket tam size göredir.

 

 

Nasıl yapılır?

1. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık halde durun ve iki elinizde de birer hafif dumbbell tutun. Ağırlıkları başınızın üzerine kaldırın ama dirseklerinizi hafif bükük tutun. Denge için merkez bölge ve kalça kaslarınızı kullanın.
 

2. Dumbbell’ları kontrol ederken eğilebildiğiniz kadar sol tarafa eğilin. Sağ oblikte bir esneme hissedeceksiniz. Ardından hareketi tersine çevirip sağa eğilin. Bu, bir tekrardır.