Bigjoy Preworkout ile Kreatin Beraber Kullanılır mı?

Bigjoy Preworkout ile Kreatin Beraber Kullanılır mı?

Instagram üzerinden aldığımız soruları blog sayfamızdan cevapladığımız yazı serisine devam ediyoruz. Bu yazımızda Bigjoy Predator ile en çok kullanılmak istenen ürün olan kreatin hakkında detaylı bir analiz yapacağız.

Antrenman performansını artırmak isteyen pek çok kişi ya preworkout ürünlerine ya da kreatin ürünlerine göz atmaya başlar. Peki ya ikisini birden kullansanız nasıl olur? Bu sorunun genel geçer bir yanıtı olamaz. Yani evet beraber kullanabilirsiniz demeden önce hangi ürünler olduğunu bilmeli, yan yana koyarak o supplementlerin içeriklerini karşılaştırmalı ve ona göre bir analiz yapmalıyız. Biz de haliyle Bigjoy preworkout ürünü olan Predator’u ve Bigjoy kreatin ürünü olan Creabig’i kullanacağız karşılaştıracağız

Bigjoy Predator içeriği:
Bigjoy Predatör pek çok preworkout ürününden daha zengindir. İçerisindeki arjinin, sitrülin, bcaa’ya ek olarak kreatin içerir. Kreatin miktarı 1500 mg’dır. Creabig gibi sadece kreatin içeren ürünlerin 1 servisinde 5000 mg kreatin içermektedir. 

Yani eğer 1 servis Predator ile 1 servis creabig’i beraberalırsanız günde 6500 mg kreatin almış olursunz. Peki bu miktar fazla mıdır? Genel kabul, kreatinin 5000 mg alıması yönündedir. Ancak bazı sporcular, özellikle de “old school” ekol kreatini yükleme yaparak kullanmakta bu dönemde ise günlük olarak 15-20 gram yani 15.000-20.000 mg tüketmektedir. Ancak burada unutlmaması gereken nokta şudur; kasların kreatin doygunluğuna ulaşması için yapılan bu kreatin yüklemesi genellikle sadece 1 hafta boyunca yapılır.

Gelin iki ürünü bir arada aldığınız senaryoyu tekrar değerlendirelim. Predator 30 servis olan bir üründür. Haftada 5 gün antrenman yaparsanız, 1 kutu bitinceye kadar 6 hafta geçecektir. Siz 6 hafta boyunca antrenman günlerinde 6500 mg kreatin almış olacaksınız. Bu miktar genel kabul görülen ve araştırmaları optimum miktar olarak işaret ettiği 5000 mg’ın üzerinde olacaktır. Bu durumda aldığınız kreatini bir miktar azaltarak 5000 mg’a yaklaştırabilirsiniz.

Peki Creabig yerine Creamix 7000 kullanırsam ne olur?

Bigjoy portföyünde ürün zenginliği çok fazla olduğu için bir başka kreatin ürünü olan Creamix’i de bu depğerlendirmeye almamız gerekiyor. Creamix ürünü standart kreatin ürünlerinden çok farklıdır. Örneğin Creabig sadece mikronize kreatin monohidrat içerirken, Creamix, Trickreatin malat ve kreatin monohidrat içerir.

Trikreatin malat, içerisindeki malik asit sayesinde antrenman performansını uzatır, yorgunluğu daha geç hissetmenizi sağlar. Yani tek başına mini bir preworkout etkisine sahiptir. Üstelik kreatin formlarındaki farklılığın dışında kreatin miktarı da farklıdır. Creamix, 1 servisinde 7000 mg kreatin içermektedir. Yani siz 1 servis Predator ile 1 servis Creamix’i berabaer kullandığınız zaman toplamda 8500 mg kreatin almış olacaksınız. BU da hem tavsiye edilen miktarın çok üzerindedir hem de aynı amaca hizmet eden iki ürün olduğu için faydalar çakışacak, elde ettiğiniz verim azalacaktır.

Peki ne yapabilirsiniz?

Kısa zamanda yüksek sonuç almak isteyen pek çok sporcu Creabig ile Predator’u aynı anda kullanmkata ve iyi sonuç almaktadır. Dilerseiz burada ufak bir doknuşuş yaparak kreatin takviyesi tam servis değil, ölçekten bir miktar azaltarak toplam kreatin alımını 5000 mg olarak ayarlayabilrisiniz. Ancak bahsettiğimiz gibi kreatin yükleme döneminde 15-20 gram kullanılan bir takviyedir. İki ürünü birleştirdiğinizde tükettiğiniz kreatin miktarı size zararı olmayacaktır.

Eğer kullanacağınız ürün Bigjoy Creamix ise, tavsiyemiz ise KESİNLİKLE AYRI zamanlarda kullanmanız. Hem aldığınız kreatini optimum miktarın üzerine çıkmamış olursunuz, hem de daha önemlisi iki ürünün performansı artırmaya yönelik etkisini ayrı ayrı hissetmiş olursunuz. 

Bigjoy Sports Predator

Bigjoy Sports Predator Orman Meyveli 510g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Creamix 7000

Bigjoy Sports Creamix 7000 Aromasız 350g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Creabig Powder

Bigjoy Sports Creabig Powder Ananas 420g

680,00 TL

DETAYLI İNCELE