Bigjoy Bcaapro Ripped İle Bigjoy Thermonator Aynı Anda Kullanılır mı?

Bigjoy Bcaapro Ripped İle Bigjoy Thermonator Aynı Anda Kullanılır mı?

Instagram üzerinden gelen soruları, detaylı olarak yanıtladığımız bir başka yazıya hoş geldiniz. Bu yazıyı 2023 Mart ayında hazırlıyoruz. Yaz yaklaşmaya başladıkça, termojenik yağ yakıcı ürünlerin popülerliği hızla artıyor. Herkes antrenmanda daha fazla kalori yakmak için ekstra destek arayışında oluyor. Ürün gamımızda bu alanda iki etkili ürün var: Bigjoy Bcaapro Ripped ve Bigjoy Thermonator. Pek çok kişi bu iki ürünü bir arada alarak her ikisinin de faydasını birleştirmeyi hayal ediyor. Gelin bu iki ürünün beraber alınıp alınamayacağını detaylı bir şekilde inceleyelim. Bunun için önce içeriklerine göz atmamız gerekli.

Bigjoy Bcaapro Rİpped Hangi Amaçla Kullanılır? 

Temelde Bcaa içeren, yani lösin, izolösin ve valim aino asitlerini içeren bir üründür. Ancak diğer bcaa ürünlerinden farklı olarak termojenikler de içerir. Peki termojenikler nedir?

Termojenik içerikler, metabolizmayı hızlandırarak vücudun daha fazla kalori ve yağ yakmasını olan içeriklerdir. Örneğin bazı baharatlar termojenik özelliğe sahiptir.  Yapılan klinik çalışmalar acı biberin metabolizmayı %15-20 oranında hızlandırdığını göstermiştir. Tabi bu etkinin optimum bir noktası vardır. Yani ne kadar çok eklerseniz, etkisi o kadar çok artmaz. Belli bir noktada elde ettiğiniz fayda artmamaya başlar. Söz konusu acı biber olduğunda, araştırmalar bunun 1 serviste 3 gram  olduğunu göstermiştir.

Bigjoy Bcaapro Ripped ürününde, toplam 6000 mg bcaa içeriğine ilave olarak:

Taurin: 500 mg,
Karnitin: 500 mg,
Kafein: 240 mg,
CLA: 200 mg,
Yeşil çay ekstraktı: 200 mg,
Yeşil kahve çekirdeği ekstratı: 100 mg,
Acı biber ekstraktı: 100 mg içerir.

Bu içerikler sayesinde yoğun antrenman döneminde hem kas kazanımına (BCAA’lar) destek olur, hem de antrenman esnasında daha fazla kalori yakmanızı sağlar (termojenik içerikler). Bu yüzden ideali antrenman öncesi alınmasıdır. Yoğu kardiyo antrenmanlarında kas kaybetmek istemeyen kişiler ya da ağırlık çalılıyorken daha fazla kalori yakmayı hedefleyen kişiler için biçilmiş kaftandır.

Bigjoy Thermonator karnitin hangi amaçla kullanılır?

Temelde l-karnitin içeren bir üründür. L-karnitin enerji üretimi için elzem olan bir amino asittir. Ufak miktarlarda vücut tarafından da üretilir. Temel görevi, yağların hücre içindeki enerji merkezi olaran mitokondrilere taşınmasını sağlayarak yağ asitlerinin ATP’ye çevrilmesine destek olmaktır.

Bigjoy Thermonator ürününün diğer karnitin ürünlerinden farkı, ilave olarak termojenikler içermesidir. Thermonator’ün likit formu 1 servisinde:

Taurin: 100 mg
Kafein: 225 mg,
Yeşil çay ekstraktı: 100 mg
Sienfrin: 50 mg
Yeşil kahve çekirdeği ekstratı: 50 mg içerir.

Gördüğünüz gibi iki ürün de benzer termojenik içerikler içermektedir. Yazının başında belirttiğimiz gibi bu içerikleri beraber almanız, elde ettiğiniz faydayı iki kat artırmayacaktır. Tıpkı kırmızı biber araştırmasında olduğu gibi, etkinin en üst noktaya ulaşacağı bir miktar vardır ve o miktarı aştığınızda birim başına elde ettiğiniz fayda azalacaktır.

O yüzden bu iki ürünü AYRI ayrı antrenmanlarda, mümkünse ayrı günlerde almanızı öneriyoruz. Örneğin ağırlık antrenmanlarının ön olanda olduğu bir dönemde Son Bahar ve kış aylarında) Bcaapro Ripped ürününü kullanabilir, kısa bir ara verdikten sonra yaz kardiyoları başladığında Bigjoy Thermonator karnitin ürününe geçebilirsiniz. Bu sayede kullandığınız her üründen maksimum verimi elde edersiniz.