Baklavalarınızı Çıkacak Tavsiyeler

Baklavalarınızı Çıkacak Tavsiyeler

Acaba gerçekten insanların yapabileceği ve karın kaslarını belirgin hale gelmesini sağlayacak bir yöntem mevcut mu ABD’li iki antrenör, Craig Rasmussen ve Mike Wunsch’un cevabı “Kesinlikle evet.” Kaliforniya’da bulunan Results Fitness spor salonunda yeni antrenmanlar hazırlayan Rasmussen “Zaten buna cevabımız evet olduğu için bu işten para kazanıyoruz” diyor. Results Fitness hakkında size ufak bir bilgi verelim. Amerika’da ekonomik kriz döneminde bile bu salon müşteri sayısını ikiye katladı ve hâlâ daha büyümeye devam ediyor. Bunun sebebi açık: Çünkü Results Fitness antrenörleri özellikle vakti sınırlı insanlar için kusursuz bir antrenman sistemi tasarladı. İstenenler basit: Haftada üç gün, 30-40 dakika boyunca antrenman yapmak. Peki bu antrenörler kimsenin yapamadığını nasıl başardı? 21’inci yüzyıla uygun, en yeni ve bilimsel metotları kullandılar ve bu kusursuz sistemi geliştirdiler. Bundan faydalanmak artık sizin de elinizde.

Yağ yakmak için karın çalışmayın
2002 yılında Virginia Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, bir kilo yağ yakabilmek için 500 bin mekik çekmek gerektiğini saptamıştı. Bunu yapan araştırmacılar bu çalışmayı yayımlayarak bazı yanlış yaklaşımlara son vermek istemişler belli ki. Ancak hâlâ göbeğinden kurtulmak için deliler gibi mekik çeken insanlar olduğu da bir gerçek. Rasmussen de bu konuda dertli: “Düz bir karına sahip olmak ve yağ yakmak için yapabileceğiniz en etkisiz çalışmalardan biri herhalde mekik çekmektir.”

 


Her kasınızı çalıştırmak

Kilo vermek için kardiyo yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak Rasmussen “Tek bir ağırlık antrenmanıyla bile metabolizmanızın iki gün daha hızlı çalışmasını sağlarsınız” diyor. Bu yüzden vücudunuzda bulunan hiçbir kası, en çok da bacak kaslarınızı ihmal etmemelisiniz. Birçok erkek bacak kaslarını ya haftada bir gün çalıştırır ya da hiç çalıştırmaz. Oysa Syracuse Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada deneklerin alt vücutlarını çalıştırdıktan bir gün sonra, üst vücut antrenmanının ertesi gününe göre daha fazla kalori yaktıkları saptanmış. Neden mi? Çünkü alt vücudunuzda daha fazla ve büyük kaslar var. Zaten Rasmussen’e göre alt ve üst vücudu ayırmak yersiz: “En akıllıcası her iki günde bir tüm vücudunu çalıştırmaktır. Bu sayede haftada 3-4 gün antrenman yaparak metabolizmanızın hızını sürekli üst seviyelerde tutabilirsiniz.”

Antrenmana mekikle başlamayın
Wunsch “Her gün mekik çekebilir ve yine zayıf bir merkez bölgesine sahip olabilirsiniz” diyor. Bunun nedeni belli: Mekik hareketi sırasında omuriliğinizin alt bölümünü esnetmek ve öne doğru yuvarlamak zorunda kalıyorsunuz. Oysa gerçek merkez bölgesi güçlendirme hareketlerinde amacınız bunun tam tersidir. Yani omuriliğinizi düz tutmak. Bunu yapmak için de bel ve alt sırt kaslarınızı çalıştırırsınız. Peki bu bilgiler ışığında merkez bölgeniz için ne yapmalısınız? Bu bahsedilen kriterlere uyan en önemli hareket plank. Yan plank ve dağ tırmanışı (mountain climber) hareketleri de faydalı olabilir.
 

Kazancınız 57,00 TL
YAĞ YAKIMI #1

YAĞ YAKIMI #1

1.140,00 TL 1.083,00 TL

DETAYLI İNCELE
Kazancınız 54,50 TL
YAĞ YAKIMI #3

YAĞ YAKIMI #3

1.090,00 TL 1.035,50 TL

DETAYLI İNCELE