KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Gainer Kilo mu Kazandırır, Göbek mi Yapar?

Gainer Kilo mu Kazandırır, Göbek mi Yapar?

Mass Gainer, kilo almaya ve kas inşasına yardımcı olan, yüksek kalori ile yüksek proteini bir arada sunan bir besin desteğidir. Spor yapanların 'karbonhidrat tozu' ve 'kilo aldırıcı toz' olarak da adlandırdığı bu ürünler hacim kazanmak isteyenlerin gözdesidir. Kolay bir şekilde sindirilen gainer, özellikle antrenman sonrasında oluşan kalori açığını kapatmak, tükenen glikojen depolarını doldurmak için pratik ve etkili bir çözümdür.

Kilo almak ya da kas hacminizi artırmak için, günlük almanız gerekenden ortalama olarak 300-500 kalori daha fazla almanız gerekir. Elbette ideali, bu kaloriyi beslenme programınızı zenginleştirerek gıdalar ile almanızdır. Kilo fazlası olan herkes, “kilo almaktan daha kolay bir şey olabilir mi?” diye düşünebilir. Nasıl tok açın halinden anlamazsa, kilolu olan kişiler de zayıfların halinden anlamaz. Sanılanın aksine sağlıklı bir şekilde kilo almak (yani yağ değil kas hacmini artırarak) zayıflamaktan daha zordur. O yüzden kilo aldırıcı gainer ürünleri kimi zaman hayat kurtarıcı olabilir.

Mass Gainer Ne İşe Yarar?

Mass gainer, kilo almaya yardımcı olan bir besin desteğidir. Beslenme programıyla birlikte tüketildiğinde karbonhidrat ve protein gibi kaliteli makro besinler almanıza yardımcı olur.

İçerisindeki maltodekstrin benzeri kana hızlı karışan karbonhidrat çeşitleri ile antrenmanda tükenen glikojen depolarının hızla doldurulmasına ve bu sayede kas tamirinin hızlanmasına yardımcı olur. 

Ayrıca pek çok mass gainer ürünü, en başta whey protein olmak üzere bezelye proteini ya da pirinç proteini gibi çeşitli protein kaynaklarını bir arada içerir. Bu sayede antrenmandan sonra yıpranan kasların tamiri için gerekli proteini de kaslara sağlar. 

Bu noktada şunu sorabilirsiniz; gainer’ı whey protein yerine kullanabilir miyiz? Eğer aynaya baktığınızda kendinizi zayıf buluyorsanız ya da bulk döneminde kalori fazlası elde etmek istiyorsanız evet whey protein yerine kullanabilirsiniz. Zira gainer dediğiniz ürün zaten protein tozunun karbonhidrat ile zenginleştirilmesidir.  

Gainer kilo aldırır mı?

Buradaki esas soru aslında şu: gainer göbek yapar mı? Yanıtı elbetteki beslenme programınıza bağlı olarak değişecektir. Aldığınız her fazla kalorinin vücutta depolanacağı bir fiziksel gerçektir. Ancak bir başka gerçek de ekstra kalori olmadan yeni kas oluşturmanın da çok zor olduğudur. Ayrıca unutmayın kasların daha iri olması için glikojen depolarının dolu olması, o glikojenlerin su tutması gerekir. Hacim demek zaten tam da budur. Tişörtün içerisinde daha geniş durmanız için daha fazla kas ve o kasların içerisinde daha fazla karbonhidrat ve su olmalıdır. İşte gainer’ların içerisindeki karbonhidrat da burada devreye girer. Eğer siz günlük kalori ihtiyacınızı doğru hesaplar ve o hesaba bağlı bir beslenme programını takip ederseniz, aldığınız gainer yağlanmadan size hacim kazandıracaktır.       

Şekersiz Gainer mümkün mü?

Elbette her gainer bir değildir. Gainer’ların içerisindeki karbonhidratı hangi formda olduğu da önemlidir.  Karbonhidratların basit ve kompleks olarak ikiye ayrıldığını duymuşsunuzdur. Basit şekerler tüketildikten 15-20 dakika sonra direkt kana karışır. Kompleks karbonhidratlar ise daha uzun sürede kana karışarak maksimum yararlanım sağlar.      

Şekersiz gainer ürünlerini tercih ederseniz, hacim kazanırken yağlanmanın da önüne geçebilirsiniz. Şekersiz gainer demek, içerisinde karbonhidrat içermeyen gainer demek değildir. Zira bir gainer’ın tüm alameti farikası içerisindeki yüksek karbonhidrat değeridir. Şekersiz gainer, içerisinde SOFRA ŞEKERİ içermeyen ürün demektir. Sofra şekeri, yani kimyasal adıyla sakkaroz, halk arasındaki adıyla çay şekeri, bir glukoz ve bir fruktoz molekülünün bir araya gelmesiyle meydana gelen disakkarittir. Yani iki basit şekerin bir araya gelmesi ile oluşmuştur.

Bu noktada Bigjoy GH FACTORS ürününün içerisinde sofra şekeri olmadığını, tüm karbonhidratın sadece maltodekstrinden geldiğini de hatırlatalım.

Mass Gainer Nasıl ve Ne Zaman Kullanılır?

Gainer’ı kullanmak için en uygun zaman, Antrenman sonrasıdır. Ancak hafta da 3-4 gün antrenman yapıyorsanız ve kilo açığınız çoksa, yani aynaya baktığınızda kendinizi çok zayıf buluyorsanız sabahları kahvaltı ile beraber de (kahvaltı yerine değil) kullanabilirsiniz. Gece boyunca aç kalan vücut, gainer ile anında kalori almaya başlar. Sabah kahvaltıdan önce 1 servis gainer kullanmak yeterlidir.

Kaynakça: https://www.medicalnewstoday.com/articles/best-mass-gainer