KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
ZMA Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

ZMA Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

ZMA, magnezyum, B6 vitamini ve çinkodan oluşan bir besin takviyesidir. ZMA, kas gücünü ve büyümesini arttırmak, kasların toparlanmasını sağlamak ve uyku kalitesini arttırmak için kullanılır. ZMA, sporcuların antrenman dönemlerinde testosteron seviyelerini korumalarına yardımcı olur. Bu takviye, insan sağlığı için çok önemli olan magnezyum ve çinko minerallerinin beslenme programına eklenmesinin en etkili yoludur. 

ZMA Ne İşe Yarar?

  • Çinko, kasların büyümesine ve protein sentezine öncülük eden kritik bir mineraldir.
  • ZMA takviyesi içerisinde bulunan magnezyum kemik sağlığı, metabolizma hızı ve kalp damar sağlığında işlev gösteren bir mineraldir. ZMA Takviyesi seçerken en dikkat edilmesi gereken unsur, içerisindeki magnezyumun formudur. Bigjoy ZMA takviyesi ürünlerinde bağırsaklarda emilimi yüksek olan magnezyum bisglisinat formu kullanılır. Magnezyum glisinatın pms, kramp, aşerme ve fibrokist sorunlarını dindirmede etkili olduğu ve sinirsel ağrıları sakinleştirdiği bilinmektedir.
  • Yapılan araştırmalarda ZMA takviyesinin magnezyum ve çinko içeriği ile kasların büyümesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.
  • Çinko, tiroid hormonu üretimini sağlar ve metabolizma hızının artmasına yardımcı olur. ZMA, çinko içeriği ile yağ yakma kapasitesini korurken, metabolik hızın artmasını da destekler.
  • Yapılan çalışmalara göre, beslenme programında çinko içerikli gıdalara yer vermenin bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür.
  • 1998 yılında 8 haftalık bir eğitim programında olan NCAA futbolcuları üzerinde yapılan çalışmaya göre NCAA futbolcularının her gece plesabo veya ZMA takviyesi almaları sağlanmıştır. ZMA alan futbolcuların, IGF-1 düzeylerinde ortalama %5’lik, testosteron düzeylerinde ise yaklaşık %30’luk bir artış olduğu gözlemlenmiştir.
  • USDA tarafından yapılan bir çalışmada, vücuttaki çinko miktarının tükenmeye başlaması halinde kas dayanıklılığının azaldığı görülmüştür.
  • Çinko ve magnezyum, kortizolün vücutta salgılanmasını önleyen minerallerdir.
  • ZMA, dolaylı yolla büyüme hormonu seviyelerini artırabilir.
  • Magnezyum takviyesi, 3. ve 4. aşama uykusunu normalleştirir ve uzatır. Bu sayede uyku kalitesinde de artış olur.
  • Sporcular, antrenman sırasında terlediği için çinko kaybı ortaya çıkabilir. Bu yüzden ZMA ile, vücuttaki çinko seviyelerinin korunması sağlanabilir.

ZMA Nasıl Kullanılır?

ZMA, genelde yatmadan yarım saat önce kullanılır. Ancak yemeklerden veya diğer takviye edici gıdalardan en az 1 buçuk saat sonra da kullanılması mümkündür. ZMA’nın aç karna alınmalıdır. Ayrıca günde bir kereden fazla tüketilmemesi önerilir. Özellikle günlük 1 dozu aşmaması, sağlık açısından son derece önemlidir. 

Kalsiyum, çinko emilimini bloke eder. Bu nedenle ZMA, kalsiyum içerikli besinler veya takviyelerle birlikte alınmamalıdır. Ayrıca demir ve bakır içeren besinler, magnezyum ve çinko minerallerini emme olasılığını arttırır.

Ne Kadar ZMA Kullanmalısınız?

ZMA takviyesi, toz, kapsül ve tablet olmak üzere 3 farklı formda bulunabilir. Bir doz ZMA takviyesi, erkeklerde 10.5 mg B6 vitamini, 450 mg magnezyum ve 30 mg 30 mg çinko; kadınlarda 300 mg magnezyum, 7 mg B6 vitamini ve 20 mg çinko içerir. Bu yüzden ZMA takviyesi alırken, etiketin içeriğine mutlaka göz atılmalıdır. Bigjoy ZMA takviyesi günde 3 bitkisel kapsül (1 porsiyon) şeklinde alınabilir.

Uyarı: Herhangi bir tedavi gören ve reçeteli ilaç kullanan kişiler, ZMA takviyesini kullanmaya başlamadan önce mutlaka uzman doktor ile görüşmelidir.

Kimler ZMA Kullanabilir?

ZMA takviyesi, sporcular, vücut geliştiriciler ve jimnastikçiler ve uyku kalitesini artırmak isteyen herkes tarafından kullanılabilir.

AOL ZMA Nedir, Ne İçin Kullanılır?

AOL ZMA, arjinin, ornitin ve lizin (AOL) amino asitleri ile beraber çinko, magnezyum ve B6 vitaminleri ile desteklenmiş bir sporcu takviyesidir. AOL ve ZMA karışımını formüle ederek buluşturan ilk takviyedir. 

  • AOL, protein sentezine ve kas yapılanmasına yardımcı olur.
  • ZMA ise kasların toparlanmasına, büyümesine ve metabolik hızın artmasına yardımcı olur.
  • AOL ZMA’yı, yavaşlayan kas gruplarının geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla kullanabilirsiniz.

AOL ZMA Nasıl Kullanılır?

AOL ZMA formülünde, 223 mg ZMA matrix ve 2500 mg AOL içerir. Günde 1 porsiyon kullanılması önerilir. Yatmadan yarım saat önce alınmalıdır.

 

Bigjoy Sports Aol+Zma

Bigjoy Sports Aol+Zma 124 Kapsül

330,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports ZMA

Bigjoy Sports ZMA 120 Kapsül

260,00 TL

DETAYLI İNCELE