Ketojoy MCT Oil 120 Softgel

Ketojenik diyet nedir?
Ketojenik diyet, vücudun tüm enerjisini şeker ve karbonhidrat yerine bitkisel yağlardan sağladığı bir beslenme planıdır. Yağ açısından zengin beslenerek vücudunuzu depolanmış yağları kullanmaya teşvik edersiniz. Ketojenik diyetin diğer diyetlerden en büyük farkı: vücudun enerjiyi elde ettiği kaynağını değiştirmesidir.
Vücudun en kolay enerji elde ettiği kaynak karbonhidratlardır. Karbonhidrat alımı azalınca vücut ketosis denilen metabolik duruma girer ve enerjiyi vücutta depolanmış ya da beslenme düzeni ile aldığınız yağlardan elde etmeye başlar. Yani ketosis durumunda vücudunuzun ana enerji kaynağı artık yağlardır.
Ketojenik diyette yağ yakımı
3-4 günlük karbonhidrat kısıtlaması sonrasında vücudunuz ketosis durumuna ulaşır ve yağ yakmak konusunda son derece ‘istekli’ hale gelir. Çünkü enerji kaynağı olarak sadece yağlar mevcut olduğunda, karaciğer yağları ketonlara dönüştürmeye başlar.
Nasıl beslenmelisiniz?
Besin öğelerinizi ayarlayın
Ketojenik beslenmede alınan kalorinin %60-70’i yağlardan (avokado, kuruyemiş vs.), %20-30’u proteinden ve kalan %5-10’u da karbonhidrattan gelir. Yani beslenme planından tahıl, nişastalı gıdalar (patates, makarna, pirinç, yulaf, beyaz ekmek vs), basit karbonhidratlar (şeker) ve karbonhidrat miktarı yüksek meyveler çıkarılmalıdır. Günlük karbonhidrat tüketiminizi yaklaşık 20-30 gram arasında sınırlamalısınız.
Hangi yağları tüketmelisiniz?
Ketojenik beslenmede en çok tercih edilen yağlar arasında MCT yağı yer alır. MCT’lerin alameti farikası, zeytinyağı gibi uzun zincirli yağlardan daha kısa olmaları sayesinde depolanmadan hemen kullanılmalarıdır. Bu sayede keton üretimine destek olarak ketosis durumuna geçmenize yardımcı olabilirler.
Orta zincirli (medium chain triglycerides) yağ asitleri olan MCT’ler hindistan cevizi ve avokadoda bulunur (avokadoda sadece %14 civarında vardır). MCT yağını kapsül formunda ya da kahvenize ekleyebileceğiniz toz formundaki ürünler ile pratik bir şekilde beslenme düzeninize ekleyebilir ve ketosis için gereken yağ miktarına da kolayca ulaşabilirsiniz.
MCT yağının faydaları nedir?
MCT yağının vücutta doygunluk hissini destekleyen iki hormonun (leptin ve peptid YY) salınımını arttırdığı gösterilmiştir.7 Bu iki hormon doyduğunuz zaman beyninize sinyal göndererek iştahınızı baskılamakla sorumludur.
Vücut MCT yağını anlık bir enerji kaynağı olarak kullanabilir ve bu amaçla yağ depolamayı gereksiz kılar. 3, 4
MCT yağı alımının, özel bir beslenme programı ile birlikte vücut ağırlığını ve bel çevresini önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir.
Yapılan çalışmalar MCT yağının zihinsel fonksiyonlara (odaklanma, hafıza vs) olumlu etki sağlayabildiği ve hafızayı iyileştirdiği sonucuna ulaşılmıştır.
KETOJOY SOFTGEL MCT OIL
Ürün bilgileri
KetoJOY® Softgel MCT Oil, yumuşak kapsül formunda MCT yağı içeren bir üründür.
1 servisi 4 yumuşak kapsüldür ve her servisinde 5000 mg MCT yağı içerir. Aktif içerik, %100 hindistan cevizi yağından elde edilmiştir. Gıdanın tüm bileşenleri Almanya’dan ithaldir.
Şeker ve karbonhidrat içermez.
GMP sertifikasına sahiptir.
Nasıl Tüketilir?
Yetişkinlerin günde 4 kapsül alması tavsiye edilir.
KetoJOY® MCT yağının diğer
MCT yağlarından farkı nedir?
%100 hindistan cevizinden elde edilmiştir. Palm yağı veya başka yağ kaynakları kullanılmamıştır.
KetoJOY® MCT yağının diğer piyasada satılan Hindistan cevizi yağı ile arasındaki fark nedir? KetoJOY® %100 MCT yağı içerirken, diğer yağlarda %20’ye yakın MCT yağı bulunur.
Hindistan cevizi yağı kahve gibi içeceklerde çözülmez. Kullanımı pratik değildir. Türkiye’de bu tür ürünlerin kullanılma nedenleri MCT yağı tozu bulunamamasından kaynaklanmaktadır. Mecburiyetten kullanılmış alternatif bir seçenektir. Artık KetoJOY® ile beslenme düzeninize pratik bir şekilde %100 MCT yağı ekleyebilirsiniz.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12975635
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12634436
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18326600
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8654328
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3826680/
https://doi.org/10.1093/jn/132.3.329
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8654328
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30367958
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17570262