KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Setler Arasında Ne Kadar Ara Vermek Gerekir?

Setler Arasında Ne Kadar Ara Vermek Gerekir?

Sıkı bir seti tamamladınız. Ağırlıkları yere bıraktınız. Nefesinizi toparlamak için dinlenmeye başladınız. Peki ne kadar bekleyeceksiniz? Dinlenme süresini 2-3 dakika tutmak bir sonraki sette daha fazla ağırlık kaldırmanızı sağlayacaktır. Bu da gelişiminizi olumlu etkileyecek faktörlerden biridir. Ancak dinlenme süresini kısa tutup yoğunluğu artırmak da, insülin benzeri büyüme faktörü I’in (IGF-1) qrtmasını sağlar. IGF-1 yüksekliği, büyüme hormonu salınımında artış olduğunu gösteren bir bulgudur.

 

Peki hangisini yapmamız daha doğru? Bu sorunun cevabını bulmak için düzenli olarak antrenman yapan deneklere, tek tekrarda kaldırabildikleri maksimum ağırlığın %85’i ile (6 tekrar yapabildikleri bir ağırlık) 4 set bench press ve 4 set squat yaptırılmış. Bazı sırası ile ilk antrenmanda 60, ikinci antrenmanda 90, son antrenmanda ise 120 saniye dinlenmiş. Her antrenmandan sonra deneklerin IGF-1 değerleri ölçülmüş. Elde edilen sonuçlara göre IGF-1 değeri dinlenme süresini sadece 60 saniye ile sınırlı tutunca arttığı görülmüş.

 

Yani en yüksek gelişimi elde etmek için ağırlıkları yüksek (6-8 tekrar yapabileceğiniz ağırlıklar), dinlenme süresini ise düşük (ideali 60 saniye) tutun.    

Bigjoy Sports Caffeine Plus

Bigjoy Sports Caffeine Plus 100 Kapsül

330,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports ZMA

Bigjoy Sports ZMA 120 Kapsül

260,00 TL

DETAYLI İNCELE