3 Hareketten Oluşan MMA Antrenmanı

3 Hareketten Oluşan MMA Antrenmanı

Farklı ve fonksiyonel antrenman sistemleri sayesinde popüler olan burpee/pullup/push-up kombinasyonu uzun zamandan beridir karma dövüş sanatları (MMA) ve güreş antrenörleri tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır ve bunun da haklı bir nedeni var. Güç ve dayanıklılık açısından bu egzersizler vücudunuzdaki çoğu kas grubunu kısa sürede hiç ummadıkları şekilde yorarlar. HIIT (yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman) dayanıklılık çalışması açısından burpees egzersizi kısa sürede sizi yormak için yeterlidir ve zaten olması gereken şey de budur.
 

Uygulama gayet basittir. Bir barfiks barının tam altında durun, ardından çömelip burpees yapmak için ellerinizi yere koyun. Ayaklarınızı geri atıp push-up konumuna gelerek push-up yapın, hemen ayaklarınızı toplayıp tekrar squat konumuna gelin, zıplayın ve barı üstten tutuşla kavrayıp 1 tekrar pull-up yapın, ardından barı bırakıp derhal çömelip bir burpees daha yapın. İkinci sefer tüm seriyi arka arkaya 2 tekrar yapacaksınız. Sonra birer tekrar daha ekleyerek en son turda 10 tekrar yapıp antrenmanı bitireceksiniz. 

Bu antrenmanı yapmanız için gereken tek şey sağlam bir barfiks barıdır. Kullandığınız barın hareketleri art arda yapabilmeniz için müsait olmasına ve doğrulurken kafanızı bara çarpmamaya dikkat edin. Ayrıca burpees jump’ın sağladığı momentumu bir tekrar pull-up’ı tamamlamak için kullanmanızı da tavsiye ediyoruz.

Spor salonundasınız (ya da sadece sağlam bir barfiks barından başka antrenman ekipmanının bulunmadığı bir yerde) ve genel fiziksel kapasitenizi artıracak, vücudunuzu tepeden tırnağa güçlendirecek ve ne hileye ne de değişikliğe tahammülü olmayan bir antrenmanı bitirebilme iradenizi sınayacak bir tüm vücut antrenmanı burada. Bu kombinasyon size yukarıdaki her şeyi sunacak ve ancak içinizde en iyi olanlar o sizi bitirmeden onu dakikalar içinde bitirmeyi başarabilecek.

TÜM VÜCUT HIIT ANTRENMANI

BURPEE/PUSH-UP/PULL-UP (1’er tekrardan 10 tekrara kadar)

NOT: Bu egzersizi zaman sınırlaması ile yapabilirsiniz. Örneğin kendinize 7 dakikanın altında bitirme hedefi koyup o şekilde yapın. ya da bir önceki seferden daha kısa sürede bitirme hedefi koyun. Bu şekilde temponuzu çok daha kolay bir şekilde artırabilirsiniz. 

 

eren erentay
Bigjoy Sports Creamix 7000

Bigjoy Sports Creamix 7000 Aromasız 350g

830,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports BCAABIG

Bigjoy Sports BCAABIG Karpuz 589g

760,00 TL

DETAYLI İNCELE