KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Bigjoy.com.tr

3'üncü Kişi Referans Aydınlatma Metni

ÜÇÜNCÜ KİŞİ (REFERANS) AYDINLATMA METNİ

FARMATEK İç ve Dış Ticaret A.Ş. (‘’FARMATEK’’) olarak veri sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi, aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda, bizimle paylaşılmış en güncel ve doğru veriler ile işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde, toplayacak, kaydedecek, depolayacak, saklayacak, yurtiçi/yurtdışında aktaracak ve hukuka uygun şekilde işleyeceğiz. Konuya ilişkin detaylı bilgilere web sayfamızda yer alan Kişisel Verilerin Korunması sekmesinden ulaşabilirsiniz. 

Kişisel Veri Nedir? 

KVKK uyarınca kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgidir. Bu kapsamda tarafınıza ait kimlik verisi ve iletişim verisini aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda KVKK m.4’te yer alan ilkelere ve m.5’te hüküm altına alınan şartlara uygun olarak işlemekteyiz;

Çalışan adayı seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi,

Çalışan adayına ilişkin referans bilgisi toplanması,

Çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi

Şirketimize iş başvurusunda bulunan kişilerin, iş sözleşmesini kurmak amacıyla iletmiş oldukları fiziki/elektronik özgeçmiş, iş başvuru formlarında  ad, soyad, çalıştığınız kurum bilgisi, e-posta ve telefon numarası gibi bilgilerinizi FARMATEK’ın meşru menfaati gereği işlemekte ve bu formlar üzerinde yer alan bilgileri tarafınızla yazılı veya sözlü iletişim kurabilmek için yine FARMATEK meşru menfaatleri gereği kullanmaktayız. 

Önemle hatırlatmak isteriz ki, şayet referans kişi olarak FARMATEK’e bildirildiğinizden haberiniz yoksa yahut FARMATEK insan kaynakları süreçlerinin yerine getirilmesi esnasında haberiniz oldu ise lütfen bu durumu sizinle iletişime geçen kişi veya kişilere bildiriniz. Aksi halde Şirket’imiz herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir

Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Yöntemi ve Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz matbu başvuru formu, e-posta, kargo, sözlü mülakatlar ve benzeri yöntemlerle ulaştırılan özgeçmişler olmak üzere fiziki ve elektronik yöntemlerle toplanacaktır. Toplanan kişisel verileriniz KVKK’nın 5. maddesinde yer alan bir sözleşmenin kurulması veya ifası yahut açık rızanızın bulunması hukuki sebeplerine dayanarak otomatik yolla işlenebilecek ve paylaşılabilecek olup, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, yeni iş olanakları ve olası iş teklifleri safhasında görüşünüze başvurmak amacıyla 1 yıl veya iş başvurusunun kabul edilmesi üzerine hukuki ilişkinin sona ermesinden itibaren 10 yıl süreyle fiziki veya elektronik ortamda saklanacaktır.

Kişisel Verileriniz Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarılabilir?

Elde edilen kişisel verileriniz, KVKK madde 8’de belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde KVKK m.4’te öngörülen temel ilkelere uygun olarak, insan kaynakları süreçlerinin planlanması, aday yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi, adaya ilişkin görüşünüzün alınması, stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amaçları doğrultusunda gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerine, iş ortaklarına, hissedarlara ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına yurtiçinde ve/veya yurtdışında, ilgili güvenlik önlemleri alınarak aktarılabilecektir. 

KVKK m.11 Kapsamında Haklarınız Nelerdir?

KVKK m.11 uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz:

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Sayılan haklarınıza yönelik başvurularınızı web adresinde yer alan Veri Sorumlusuna Başvuru Formu’nu doldurarak tarafımıza iletebilirsiniz. 

Talebiniz mümkün olan en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.

Talebinize konu işlemin ek bir maliyet gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.