KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
MEYAN KÖKÜ MÜ? O NE?

MEYAN KÖKÜ MÜ? O NE?

MEYAN KÖKÜ NEDİR?

Meyankökü (Licorice) ne kadar kullanılır? Ne zaman kullanılır?

 

NEDİR? Meyankökü, Güney Avrupa’da ve Asya’nın bazı bölgelerinde yetişen, fasulye ve bezelyeyle akraba bir sebze türü olan Glycyrrhiza bitkisinin köküdür. Eski Mısır’dan bu yana, binlerce yıldır şifalı bir bitki olarak kullanılıyor.

 

İtalyan bilim insanları meyankökü özütünü tüm vücuttaki ama özellikle karın bölgesindeki yağlarla bağını meydana çıkardı.

 

Padua Üniversitesi araştırmacıları, normal kilodaki genç erkek ve kadınların tipik beslenmelerine iki ay boyunca Glisiriretinik asit (meyankökünün aktif bileşenlerinden biri) içeren meyankökü özütü eklediler; daha sonra, ikinci gruptaki plasebo (etkisiz madde) alanlara göre ne kadar vücut yağı kaybettiklerini ölçtüler.

 

Yapılan araştırmada, deneklerin beslenme ya da egzersiz düzeylerini değiştirmemiş olmalarına karşın, meyankökü özütü alan deneklerin vücutlarındaki yağın %3 civarında azaldığını belirttiler.

 

Meyankökü özütünün işe yarama nedenlerinden biri, katabolik (kimyasal yıkım sağlayan) bir hormon olan kortizol düzeyini azaltması – yıkım ile meşgul bir hormonun seviyesinin azalması çok iyi bir şey. Hatırlayalım: Yüksek kortizol seviyeleri doğrudan belde yağlanma görevini üstlenir.

 

Meyankökünün içerisindeki aktif içerik olan Glisiriretinik asit, kortizol üretiminde etkili enzimi tamamen engelliyor.

 

Bilindiği gibi kortizol, özellikle karın bölgesinde yağ birikimini artırıyor. Meyankökü hem yağ birikimini azaltmaya yardımcı olabiliyor hem de yağ yakımını artırmaya destek verebiliyor.

 

KULLANIM BİLGİSİ: Günde yemek ile birlikte 0,5-1 gram kadar meyankökü özütü tavsiye ediliyor.

Özlem IŞIK
Bigjoy Sports CLAbig 1000mg

Bigjoy Sports CLAbig 1000mg 99 Kapsül

450,00 TL

DETAYLI İNCELE
Bigjoy Sports Multibig

Bigjoy Sports Multibig 90 Kapsül

420,00 TL

DETAYLI İNCELE