KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
İdeal Ara Öğün: Fıstık Ezmesi

İdeal Ara Öğün: Fıstık Ezmesi

Eğer sadece kalorisine bakarak bir ürünü seçiyorsanız, fıstık ezmesi sizin için büyük ihtimalle sonsuza kadar “kaçamak yemekler” listesinde yer alacaktır. Oysa ki içerdiği protein, lif ve sağlıklı yağlar ile hedefiniz ister kas kazanmak olsun ister yağ oranınızı düşürmek, fıstık ezmesi en büyük yardımcınız olacaktır.

 

Fıstık ezmesi bu yüzden spor yapan kişilerin vazgeçilmezidir. O kadar ki Amerika’da her sene Büyük Kanyonun tamamına sürülecek kadar fıstık ezmesi tüketilir. Bu arada enteresan bir bilgi de verelim; fıstık, fındık ve bademin aksine huşgiller familyasına değil baklagiller familyasına aittir.

 

İşte fıstık ezmesini beslenme programınıza dahil etmek için 4 sebep:

 

Protein içeriği

Spor tutkunlarının fıstık ezmesini sevmek için çok geçerli bir sebebi vardır; protein içeriği. 1 kaşık fıstık ezmesi (20 gram) yaklaşık 4-5 gram protein içerir. Protein oranı %20-25’dir.

 

Sağlıklı yağlar

Harvard Medical School’un yaptığı araştırmaya göre, fıstık ezmesinde doymuş-doymamış yağ oranı zeytin yağı ile aynıdır. Doymamış yağ içeriği kalp damar hastalıkları yaşama ihtimalinizi azaltır ve zararlı kolesterolü azaltır.

 

Tok tutar

Pek çok kişinin güne fıstık ezmeli sandviç ile başlamasının bir sebebi var elbette: yüksek protein içeriğinden dolayı tokluk hissini daha uzun süre yaşamanızı sağlar.

 

Zengin besin değerleri

Fıstık ezmesi tam bir vitamin mineral deposudur. 1 kaşık fıstık ezmesinde 200 mg magnezyum (kas gelişimini destekler), 0.17mg B6 (bağışıklık sistemini güçlendirir), 3mg E vitamini (antioksidan özelliği taşır) içerir.